ОВО БИ СВАКИ СРБИН ТРЕБАЛО ДА ПОГЛЕДА КЛИКНИ ОВДЕ!!!

Папа позива на колективно покајање

Папа Бенедикт XВИ позвао је данас католичке вернике да се покају, у време када је Католичка црква оптерећена педофилским скандалима међу својим свештенством. Тwеет

"Сада када смо изложени нападима из света који нам говоре о нашим гресима, покажимо да можемо да се покајемо", рекао је папа током мисе у Ватикану.

Он је додао да му се "чини да су хришћани у последње време често избегавали реч `кајање`, која им се чинила сувише тешком".

Папа је узвратио критичарима Цркве и описао их као "робове конформистичке диктатуре".



"Конформизам који приморава да се размишља и делује као и свако други и та суптилна или не тако суптилна агресивност према цркви показују како овај конформизам може да постане истинска диктатура", рекао је поглавар Римокатоличке цркве.

Ово је био папин први јавни коментар од када је директно оптужен да је био попустљив према свештеницима који су злостављали децу.

Бројни педофилски скандали потресају у последњих неколико месеци католичку цркву у Ирској, Аустрији, САД и папиној родној Немачкој.

Папа Бенедикт је суочен са оптужбама да није предузео акцију против свештеника који су злостављали децу у време док је био на челу црквене службе надлежне за доктрину и морал, као и док је обављао дужност минхенског бискупа.

0 коментара:

Постави коментар

Радански триптих

Радански крст

И крст лево сечен 2002 манасти Св.Спиридона код Бојника, а други сечен 2010 село Магаш испод Радана. Са по 33 год. старости.Трећи село Прилужани.

Богородица достојно ест

  © Copyright2010 Slike i zakon postanjaDesign by Izrada sajta 2009

PVC stolarija | Selidbe | Sudski tumac | Back to TOP  
Akumulator Auto stakla Servis letve volana Servis servo pumpe Adaptacija stanova Beograd Sigurnosna vrata decije torte svadbene torte torte laminat